Del

Julekalender 2018

– FN’s verdensmål på erhvervsskolerne

Verdensmål på Grundfos

Hos Grundfos er det efterhånden velkendt, at vi er store fortalere af verdensmålene. Særligt mål 6 & 13 der omhandler rent vand og klimaindsats. Begge dele er vigtigt for at skabe en bedre verden, og der skal dygtige folk til. Dem får vi gennem kvalitetsuddannelse – Verdensmål 4. Vi skaber ikke en bedre verden uden kompetencerne til det, og hvis vi skal være i stand til at levere verdensklasseprodukter, så er det vigtigt at vi har dygtige faglærte medarbejdere, der kan eksekvere på dette. Dygtig arbejdskraft er essentielt i at understøtte vejen mod verdensmålene – både i dag og i morgen.

Med mere end 160 lærlinge og elever på Grundfos, er vi opmærksomme på vores egen rolle i at skabe morgendagens medarbejdere, både for os selv og for andre, da ca. 50% af vores lærlinge finder arbejde andetsteds efter uddannelsen. Vi gør en dyd ud af at fastholde det høje niveau både i antallet af lærlinge, og i fagligheden af uddannelsen. Dette gør vi blandt andet ved at tilbyde udlandsophold på vores sites i Serbien, Mexico, Kina mv. fordi vi tror på at et globalt udsyn er med til at fremme uddannelsen.

Verdensmålene er blevet et fællessprog der kan kommunikere virksomhedens vision, og tiltrække dygtige kandidater. Et sprog der kan sætte rammerne for sundhed og trivsel på arbejdspladsen, der fastholder de dygtige medarbejdere. Og et sprog der med et større globalt formål understøtter den fortsatte udvikling af kvalitetsuddannelse.

Jesper Gabriel, Sr. HR Director, Grundfos

 

Faglig stolthed på nye måder

"Der er gang i en række spændende initiativer på erhvervsskolerne, der tager afsæt i FN’s verdensmål. Mange elever arbejder helt konkret med til at løse nationale og globale udfordringer inden for fx bæredygtighed. Det giver faglig stolthed blandt vores elever på nye måder. Jeg håber, at denne julekalender vil inspirere flere til at gøre mere.”
Annette Vilhelmsen, formand for Udsynsforum og medlem af DEG – L’s bestyrelse

FN’s verdensmål på erhvervsskolerne

FacebookLinkedInTwitterEmail
  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K