Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev Danske Erhvervsskoler | februar 2016

 
 
 
 

Erhvervsskolerne foreslår basisuddannelser til flygtninge - så de bliver klar til job

Danske Erhvervsskoler - Lederne (DE-L) foreslår nye basisuddannelser til flygtninge. Uddannelserne skal gøre flygtninge klar til at møde det danske arbejdsmarked og tage udgangspunkt i eksisterende AMU-kurser.

Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler, mener det er oplagt at få erhvervsskolernes ekspertise i spil i forhold til at gøre flygtninge klar til job.

- Erhvervsskolerne har stor viden inden for områder som kompetencevurdering, opkvalificering, undervisning af tosprogede og virksomhedspraktik - og det er de brikker, vi har brug for at sætte i spil her og nu, når vi skal gøre flygtninge klar til job - og det kan erhvervsskolerne, siger Lars Kunov.


Læs mere

Se DE-L’s forslag til basisuddannelser her

Se Danske Erhvervsskolers kortlægning af erhvervsskolernes aktivitet


Foto: Modtageklasse på K Nord, fotograf Carsten Snejbjerg.


 

 

35 syrere på AMU-kursus

På Mercantec i Viborg har man rigtig god erfaring med at uddanne syriske flygtninge på AMU-kurser. Skolen har netop kørt tre AMU-forløb, og 35 syrere er nu klar til at svejse og køre gaffeltruck i Holstebro og omegn.


Læs mere

 

 

K Nord underviser modtageklasser

I Lyngby har erhvervsskolen K Nord 65 elever i modtageklasser og underviser dermed de helt unge flygtninge (17-24 årige) i folkeskolepensum. Det er en succes, og målet er at få de unge videre i det ordinære uddannelsessystem.


Læs mere

 

 

Unge flygtninge skal hurtigt have tilbud som danske unge

Lyngby Taarbæk kommune har gode erfaringer med samarbejde med erhvervsskolen om en indsats for de 18-24-årige. Kommunaldirektør, Søren Hansen, fortæller her om samarbejdet.


Læs mere

 

 

Først job - så danskundervisning

På Tietgen i Odense har man opkvalificeret flygtninge og gjort dem arbejdsmarkedsparate siden 1996. Tietgen fremhæver særligt en erfaring: ”Danskundervisning fører ikke til job, men job fører til gode danskkundskaber".


Læs mere

 

 

Snusepraktik og sprogcenter

På EUC Nord i Hjørring har man etableret sprogcenter og tilbyder flygtninge snusepraktik til ungdomsuddannelserne. 


Læs mere

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev