Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier | november 2016

 
 
 
 

Drengene roser deres lærepladser

359 elever har indstillet deres læreplads i konkurrencen om at blive kåret som Årets Læreplads 2016. Af dem var 201 drenge, og 158 var piger. Drengene er altså flittigst til at rose og fremhæve fordelene ved netop deres læreplads.

Drengene er klart i overtal, når det kommer til at fremhæve deres lærepladser. Det overrasker måske, men afspejler den virkelighed, at flere drenge end piger vælger en erhvervsuddannelse. 


Læs mere

 

 

Jyndbjerg Møbelsnedkeri blev Årets Læreplads

Jyndbjerg Møbelsnedkeri i Bjerringbro er netop kåret som Årets Læreplads 2016 af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Kåringen fandt sted i København, hvor virksomheden fik overrakt diplom og Årets Læreplads-statuetten. 359 elever og lærlinge havde indstillet netop deres praktiksted som Årets Læreplads. 


Læs mere

 

 

"Vi har brug for langt flere elever - og lærepladser"

- Det er fuldstændig afgørende for det danske arbejdsmarkeds fremtid, at virksomhederne stiller masser af praktik- og lærepladser til rådighed, og at endnu flere elever end i dag griber dem, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Vi hører ofte historierne, om de mange unge der ikke kan finde en praktikplads. Men man skal huske, at lige her og nu er op mod 68.000 elever og lærlinge i praktik i en dansk virksomhed og i gang med en faglært uddannelse.
 - Tusindvis af danske virksomheder tager hver eneste dag et stor ansvar i uddannelsen af fremtidens faglærte - og virksomhederne vil gerne have endnu flere dygtige elever, siger Lars Kunov.


Læs mere

 

 

"Vil vi bevare håndværket, skal vi ta' lærlingen"

Jyndbjerg Møbelsnedkeri er en forholdsvis nystartet virksomhed ved Bjerringbro og netop kåret som Årets Læreplads 2016.

Jonny Skov, ejer af Jyndbjerg Møbelsnedkeri, fortæller her, hvordan han fik en lærling fra Sjælland, og hvorfor det er så vigtigt at tage lærlinge.


Læs mere

 

 

Elever udfordrer "plejer"

Thermo Fisher Scientific var en af de to virksomheder, der fik en flot andenplads til finalen om Årets Læreplads.

- Der er klart mange fordele ved at have elever. Som virksomhed bliver vi udfordret, på måden vi tænker på og på ”plejer”, fortæller Helle Bak Sanden, hr-businesspartner, i Thermo Fisher Scientific. 


Læs mere

 

 

"Vi har et medansvar som virksomhed"

Cabinplant er en international produktionsvirksomhed, der ligger i Haarby på Fyn. Virksomheden fik en fin andenplads i kåringen af Årets Læreplads 2016.

- Som virksomhed har vi et medansvar for at uddanne vores unge, og jeg synes, vi gør os umage, siger Henrik Søndergaard, workshop manager, i Cabinplant.


Læs mere

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev