Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier | september 2017

 
 
 
 

Eleverne præsenterer ved finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase på Børsen. Fotograf: Carsten Lundager.

 

 

Hhx og htx skal arbejde endnu mere sammen med virksomheder

Samarbejder mellem skoler og virksomheder er dét, der gør de erhvervsgymnasiale uddannelser htx og hhx unikke. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv opfordrer til endnu flere tværgående projekter.

At se teori blive omsat til virkelighed er kernen i de erhvervsgymnasiale uddannelser. Derfor har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) stort fokus på at inspirere til nye samarbejder mellem skoler og virksomheder. Projekter som både elever og virksomheder kan få noget ud af.


Læs mere

 

 

hhx-elever laver markedsanalyse for handelsstandsforening

Faget afsætning blev mere håndgribeligt for et hold hhx-elever fra Knord i Hillerød, da de blev sendt i byen for at lave en markedsanalyse af butikslivet i midtbyen. Og handelsstandsforeningen fik materiale, de ikke selv havde mulighed for at udarbejde.

Hvad bruger du midtbyen til? Hvad fungerer? Og hvad mangler du fra butikkerne eller omgivelserne? Det var nogle af de spørgsmål, et hold hhx-elever fra Knord i Hillerød blev sendt ud for at interviewe byens borgere om. Det skete som en del af faget afsætning, hvor deres faglærer Klaus Jørgensen havde indgået et samarbejde med handelsstandsforeningen i Hillerød.


Læs mere

 

 

Novozymes og htx-elever blev i fællesskab klogere på vaskemaskiner

En vaskemaskine blev omdrejningspunktet for et innovativt samarbejde mellem htx-elever fra HTX Sukkertoppen og Novozymes, som både elever og virksomhed fik meget ud af.

Det var Novozymes, der selv henvendte sig til lektor Reza Farzin på HTX Sukkertoppen, fordi de vidste, han tidligere havde kørt nogle interessante forsøg, hvor elever og virksomheder kunne bruge hinanden.


Læs mere

 

 

Fleggaard gør afsætningsfaget mere relevant på IBC Aabenraa

Fleggaard er fast samarbejdspartner for IBC Aabenraa og gør dermed især afsætnings-undervisningen for hhx-eleverne mere relevant. Fleggaard selv oplever, det er inspirerende at få nye input fra de unge.

Fleggaard har flere gange været gæst på IBC Aabenraa og fungeret som case for hhx-elever i faget afsætning. Så sent som i forrige uge var marketingschefen i Fleggaard Detail, Nikolai Fink forbi for at holde et oplæg for 120 af lektor Mogens Christian Frederiksens tredjeårselever. Et oplæg, der kan give noget til både eleverne og Fleggaard selv.


Læs mere

 

 

SPORTMASTER imponerede over hhx-elever

SPORTMASTER var årets case ved DM i Erhvervscase og har således været omdrejningspunkt for hhx-elever over hele lande. Eleverne har analyseret udfordringer og lagt nye markedsførings- og salgsstrategier for SPORTMASTER.

De fem bedste hhx-hold havnede i finalen, hvor de alle imponerede sportstøjskædens HR-chef.
- Der er ikke én af de idéer, vi har fået fremlagt i dag, som vi ikke vil gå hjem og arbejde videre med på en eller anden måde. Alle finalehold har givet os noget at tænke over. Sådan lød det fra Anne Marie Kudahl, HR-chef i SPORTMASTER, da DM i Erhvervscase 2017 netop var overstået. 


Læs mere

 

 

Teori og praksis går op i en højere enhed ved DM

Alt fra hæve-sænke skraldespande til digital tøjprøvning blev præsenteret ved DM i Teknologi og Erhvervscase. Her blev det tydeligt, at innovationsgraden stiger, når virksomheder og elever arbejder sammen.

Forventningen og spændingen kunne mærkes i luften på Børsen den 27. september, hvor Danmarks dygtigste hhx- og htx-elever dystede ved DM i Teknologi og Erhvervscase.


Læs mere

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev