Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier | august 2018

 
 
 
 

Introforløb skaber tryghed og forebygger frafald

En rundspørge viser, at erhvervsskolerne prioriterer introaktiviteter højt.

Mere end 10.000 unge er netop begyndt på en erhvervsuddannelse. De unge, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, starter på grundforløb 1 (GF1). En rundspørge blandt Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers medlemsskoler viser, at langt de fleste skoler byder de nye GF1-elever velkommen med særlige introforløb og aktiviteter som fx teambuilding, idrætsdag, fællesspisning, spændende oplæg og fester.
Erhvervsskolerne prioriterer introaktiviteter højt. Erfaringer viser nemlig, at aktiviteter som disse ikke alene styrker sammenholdet eleverne imellem og blandt lærere og elever, de skaber også tryghed, der er med til at forebygge fravær og i sidste ende forhindre frafald. 

I nyhedsbrevet her kan du læse mere om erfaringer med introforløb og arbejdet med studiemiljø på Roskilde Tekniske Skole, Aarhus Business College og TECHCOLLEGE i Aalborg.

 

 

Skovtur og teambuilding er et hit

Roskilde Tekniske Skole har gode erfaringer med introforløb med skovtur og teambuilding.

- Vi laver introforløb for alle vores nye elever. Det kan være grænseoverskridende især for 15-16-årige, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse at begynde på en ny ungdomsuddannelse. Det er vigtigt, at de er trygge og kommer godt i gang, så de er klar til læring. Derfor investerer vi ret mange ressourcer i introforløb, fortæller Torben Matthiesen, uddannelsesleder på Roskilde Tekniske Skoles autoafdeling.


Læs mere

 

 

Idrætsdag sætter gang i klassens sociale liv

På Aarhus Business College ligger den årlige idrætsdag i introugerne. Den ryster alle - elever, lærere og ledelse sammen.

- Det er altid godt at bevæge sig sammen. Det skaber sammenhold, og eleverne holder op med at være generte over for hinanden, når de løber rundt sammen, - så falder snakken lettere, siger Linda Buhl, lærer og eux-koordinator på Aarhus Business College.


Læs mere

 

 

Fokus på studiemiljø mindsker frafald

På TECHCOLLEGE arbejder man bevidst og systematisk med udvikling af introforløb og studiemiljø. Det har mindsket frafaldet på GF1 med 5% på de fagretninger, der har deltaget.

- Vi byder nu en række af vores GF1-elever velkommen på en helt ny måde. De kommer direkte ud på værkstederne og arbejder med konkrete opgaver. Det har vist sig at være en succes, siger Lone Simonsen, pædagogisk udviklingskonsulent på TECHCollege.


Læs mere

 

 

"Studiemiljø er en del af bestyrelsens strategi"

VOXPOP: Torben N. Christensen, bestyrelsesformand på TECHCOLLEGE besvarer tre hurtige spørgsmål om studiemiljø og introforløb.

”- Studiemiljø er en del af vores strategi og et vigtigt punkt, når vi fordeler ressourcer og planlægger bygningsstrategi", siger Torben N. Christensen, bestyrelsesformand på TECHCOLLEGE.


Læs mere

 

 

Foto øverst: Nye eud-elever på intro-skovtur. Venligst udlånt af Roskilde Tekniske Skole.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev