Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier | april 2018

 
 
 
 

Profilfag i gymnasiet afgør unges karrierevalg

Unge, der tager en hhx- eller en htx- studentereksamen, vælger primært videreuddannelse inden for rækken af profilfag, de har haft i løbet af gymnasietiden.

Tallene fra den koordinerede tilmelding (KOT) viser også, at studerende med htx-baggrund er de unge, der hurtigst går i gang med en videregående uddannelse efter endt studentereksamen.
Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, mener, det er vigtigt, at man allerede tidligt guider de unges retning i forhold til valg af ungdomsuddannelse.


Læs mere
Se tallene fra KOT (kilde: Uddannelses- og Forskningsministriet)

 

 

Professionshøjskole: "Studerende skal være nysgerrige og tålmodige"

"Faglig nysgerrighed og tålmodighed er vigtige kompetencer hos nye studerende", siger Camilla Wang, rektor på professionshøjskolen Absalon.

Når unge er færdige med deres ungdomsuddannelser og skal videre i uddannelsessystemet, er der nogle kompetencer, der er vigtigere end andre i forhold til at komme godt igennem næste uddannelsestrin og videre ud i arbejdslivet.


Læs mere

 

 

DTU: ”Studerende skal have det sjovt med faglige udfordringer”

"Evnen til at have det sjovt med fagligt udfordrende emner, er den vigtigste kompetence for nye studerende på DTU", siger Martin Vigild, bachelor-dekan på DTU.

- Og så skal de selvfølgelig have lyst til læring, tage ansvar og have den energi det kræver at komme igennem en videregående uddannelse, understreger Martin Vigild.


Læs mere

 

 

Tre unge fortæller om deres studier og karrieredrømme

Læs voxpop med Sofie, Ricki og Marie der alle tre har gået på htx og hhx.

Sofie, Ricki og Marie har gang i studier og karriere. Fælles for dem er, at profilfagene gymnasiet var afgørende for deres valg af studie, - og de er meget målrettede. 


Sofie Melchior Karlson, 23 år og specialestuderende på DTU
Ricki Thanning, 25 år og laborant
Marie Skautrup, 21 år og læser menneskerettighedsstudier på Malmøs Universitet

 

 

Erhvervsskoler udarbejder gymnasiestrategier

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne arbejder i år på at få alle erhvervsskoler til at udarbejde en gymnasiestrategi.

Lars Goldschmidt, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne, fortæller her, hvorfor erhvervsskoler skal have en gymnasiestrategi.


Læs mere

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev