Del
 | Pressemeddelelse

Flere skal vælge rigtigt i gymnasiet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil gøre det lettere for de unge at vælge den rigtige studieretning, så de er bedre klædt på til videregående uddannelse.

"Vi vil forandre gymnasierne, så de kan leve op til det, der altid har været deres opgave: at gøre de unge klar til en videregående uddannelse: fra tandtekniker til folkeskolelærer eller ingeniør," sagde statsministeren i Folketingets åbningstale i dag og sagde, at regeringen vil lægge op til at forenkle strukturen med færre studieretninger og styrket faglighed.

Danske Erhvervsskoler-Lederne, der står for handelsgymnasier (hhx) og tekniske gymnasier (htx), hilser statsministerens melding meget velkomment.

"Regeringens planer stemmer utrolig godt overens med vores udmelding om at stramme op i gymnasiet. Det faglige niveau skal styrkes, så de unge har fokus på, hvad de skal bruge deres studentereksamen til. Og når statsministeren er optaget af, at eleverne kan have svært ved at gennemskue de mange studieretninger, er det jo et godt argument for at styrke grundforløbet, som vi foreslår," siger Rene van Laer, formand for Danske Erhvervsskoler-Ledernes gymnasieudvalg, der ser frem til regeringens udspil om et serviceeftersyn af gymnasieuddannelserne.

Ønskes der yderligere oplysninger, er man velkommen til at henvende sig til Dorte Skovgaard Wihre, pressechef i Danske Erhvervsskoler, på mobil 3052 4550.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K