Voksen, computer, elev, amu

Retten til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge gøres permanent

Nyhed

Regeringen vil gøre muligheden for at få forhøjet dagpengesats på 110 procent, mens man tager en erhvervsuddannelse inden for brancher med mangel på arbejdskraft, permanent.

- Det er gode nyheder. Det er noget vi har haft fokus på, fordi vi kan se, at det virker. Flere ledige påbegynder en erhvervsuddannelse inden for de områder, hvor ordningen er gælder. Så det er et helt rigtigt skridt i retningen af, at vi får uddannet flere faglærte, siger Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne.

Regeringen vil med finansloven for 2024 prioritere ca. 230 mio. kroner i 2024 og ca. 300 mio. kroner årligt efterfølgende til ordningen.

Flere tør tage skridtet

Ordningen går ud på, at hvis man er over 30 år og enten er ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse, og påbegynder en erhvervsuddannelse inden for brancher med mangel på arbejdskraft, så har man ret til at modtage 110 pct. af sin hidtidige dagpengesats.

- Det glæder os, at regeringen ikke kun fokuserer på de unge, når det handler om, at vi har brug for flere faglærte, men ser i flere retninger. Vi er overbeviste om, at der vil være langt flere voksne, der tør tage skridtet og tage en erhvervsuddannelse, nu hvor ordningen bliver permanent, og de ikke skal på S.U., men i stedet kan få en forhøjet dagpengesats, siger Kasper Palm, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne.

Permanente ordninger mere attraktive

Kasper Palm peger også på, at det er lettere og mere attraktivt at planlægge efter ordninger, der er permanente fremfor midlertidige ordninger.

- Det betyder, at kommunerne kan begynde at planlægge deres indsatser mere varigt, og dermed tror vi også på, at det vil få en positiv effekt på, hvor mange, der vil se en erhvervsuddannelse som en mulighed, siger Kasper Palm.

Kontakt

Billede af næstformand for DEG-B, Kasper Palm

Kasper Palm

Næstformand Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne