Vindere DM i Erhvervscase 2023

Priser og konkurrencer

I DEG laver og støtter vi forskellige konkurrencer, som skaber synlighed og hylder elever, lærepladser og andre ildsjæle, der knokler i erhvervsskolesektoren eller på uddannelserne. Mange andre aktører gør det samme. Få overblik over nogle af priserne og konkurrencerne der afholdes indenfor uddannelsessektoren her på siden.

Konkurrencer

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier afholder hvert år DM i Erhvervscase for hhx-elever i hele landet.

PureGym
Danmarksmesterskab

DM i Erhvervscase er en årlig, landsdækkende konkurrence, hvor landets HHX-elever dyster om titlen som Danmarksmester. Det er en konkurrence, der stiller skarpt på fagligheden i den erhvervsrettede gymnasieuddannelse. Alle HHX-gymnasier kan deltage.

DM i Skills

DM i Skills er en stor årlig begivenhed, hvor dygtige lærlinge og elever fra hele landet dyster om at blive Danmarks bedste indenfor deres respektive fag. Derudover konkurrer de indenfor flere fag også om at komme med på SkillsLandsholdet, som repræsenterer Danmark ved internationale konkurrencer – EuroSkills og WorldSkills. Skills er samtidig et stort udstillingsvindue for både konkurrence- og demonstrationsfag. Det bliver derfor også brugt til at illustrere den brede palette af erhvervsuddannelser for grundskolens elever, deres forældre og undervisere.

Euroskills

I 2025 skal Danmark være vært for EuroSkills. Det bliver en vild og stor begivenhed, hvor forberedelserne allerede er i fuld gang.  

DM i Nationaløkonomi

DM i Nationaløkonomi er en konkurrence for gymnasieelever med interesse for samfundsfag og økonomi. Konkurrencen går ud på, at eleverne bliver stillet en bred udfordring, der tager udgangspunkt i en aktuel problemstilling for dansk økonomi. Eleverne skal så dyste i hold mod andre elever om at komme op med den bedste løsning på den givne udfordring. 

OPU-konkurrencen

Hvert år afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen en konkurrence, hvor erhvervsskoleelever kan lave en film eller skrive en historie om deres oplevelser og erfaringer fra deres udenlandsophold. Konkurrencen skal synliggøre, hvad elever kan få ud af et oplæringsophold i udlandet og motivere flere unge til at gøre brug af OPU-ordningen undervejs i deres uddannelse.

Priser

Årets Læreplads

Hvert år siden 1999 har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier uddelt prisen Årets læreplads. En pris som hylder virksomheder, som tager godt hånd om lærlinge og elever, og løfter en vigtigt opgave, nemlig at uddanne fremtidens faglærte. Prisen går til en virksomhed, som har gjort et særlig indsats for deres lærling eller elev. Det er eleverne selv, der kan indstille deres læreplads til prisen. 

DA's Uddannelsespris

Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond uddeler en uddannelsespris til elever, der vil blive dygtigere til deres fag eller deltage i Skills. DA’s Uddannelsespris kan give økonomisk tilskud til at forvandle planer til virkelighed.

Metalindustriens Lærlingepris

Siden 2003 har Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) i samarbejde med DI, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddelt ML-Prisen til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse inden for metalindustrien. For at komme i betragtning til ML-prisen skal lærlingen indstilles af både oplæringsvirksomhed og erhvervsskole, lærlingen skal have gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustriens Uddannelsesudvalg med topkarakteren 12 til svendeprøven og udmærket sig som en god kollega og samarbejdspartner undervejs i uddannelsen.

DI's Lærlingepris

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med Lærlingeprisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap. Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

Transportens Lærlingepris

En dygtig lærling, der har bestået svendeprøven som godschauffør, kranfører, mekaniker eller lager- og terminalarbejder kan vinde Transportens Lærlingepris, som gives til en lærling eller elev, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Kandidater til prisen kan indstilles af alle medlemmer af ATL i fællesskab med skolerne. 

Byggeriets Faglærerpris

Byggeriets Faglærerpris blev stiftet i 2017 med uddeling første gang i 2018. Prisen uddeles i et samarbejde mellem Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet og har til formål at hædre en god og inspirerende byggefaglærer/et lærerteam fra en erhvervsskole, som på exceptionel og usædvanlig vis brænder for at motivere, bakke op om og løfte unge til at blive dygtige håndværkere.

Ørneprisen

Ørneprisen er ministeriets pris til den kommune, som har haft den største stigning i ansøgningen til erhvervsuddannelserne. Prisen består i 100.000 kr. og et diplom.

Politikens Uddannelsespris

Politiken sætter fokus på de gode lærere og på den gode undervisning og hylder dem, der udfordrer og griber eleverne, får dem engageret og viser dem nye perspektiver.

Undervisningsprisen

Uddannelses- og Forskningsministeriets uddeler undervisningsprisen til syv undervisere på de videregående uddannelsesinstitutioner. Prisen gives til inspirerende og engagerende undervisere på de videregående uddannelser i hele Danmark. 

Kontakt

Portræt af Mie Hovmark

Mie Hovmark

Chefkonsulent og teamkoordinator - eud & eux