Årsmøde 2023

Årsmødet 2023 er slut

Nyhed

Den 26.-27. april afholdt Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier årsmøde. 550 gæster fra erhvervsskolerne og uddannelsessektoren var mødt op for at få ny viden med hjem, netværke og blive inspireret til endnu et år med de erhvervsrettede uddannelser i fokus. Uanset om du var med til årsmødet eller ej, kan du finde inspiration i materialerne fra oplæg og workshops her på siden.

Tak for et fantastisk årsmøde! 

Vi har hørt fra børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye, som fortalte at han er meget optaget af overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelserne. Ministeren vil se på balancen ml. fagenes praktiske og teoretiske side og åbne verdenen udenfor folkeskolen mere op for eleverne i udskolingen fx gennem erhvervspraktik.

En anden gruppe som ministeren har fokus på er de 18-25 årige unge, som i langt højere grad skal finde vej til erhvervsuddannelserne. Og så skal det være så let som overhovedet muligt at tage efteruddannelse, lød det fra scenen.

Ordførere i paneldebat

Det var et enigt panel, da Astrid Carøe, Nick Zimmermann og Thomas Skriver Jensen lagde vejen forbi scenen i Nyborg. De var enige om, at der skal investeres i kvaliteten på erhvervsuddannelserne - men ikke helt enige om hvornår.

Eleverne og monopolet

Eskild Jansen, EEO og Oliver Gabrielsen, LH havde inviteret Rikke Christoffersen og Kasper Palm til at være i monopolet og drøfte elev-dilemmaer. På spørgsmålet om, hvordan vi får mere faglig stolthed ind i de merkantile uddannelser lød svaret fra Rikke:

- Mere faglig stolthed kommer af tæt samarbejde med erhvervslivet, og det er helt afgørende at eleverne hurtigt kommer ud i virksomhederne og oplever, at de kan en masse, og at der er brug for dem og deres kompetencer.

Høje og positive forventninger til eleverne

Marco Damgaard delte sine erfaringer omkring, hvordan de på Tingbjergskolen gennem positive og høje forventninger til alle børn og unge er lykkes med at få næsten alle videre i ungdomsuddannelse.

ESG rapportering, bæredygtige udbud, stærke fællesskaber, AI i undervisningen og fremtidens arbejdsmarked har været på dagsordenen. Emner som foreningen arbejder videre med - nu med gode input fra alle jer.

Ikke mindst var årsmødet anledning til at overrække overlærer M. Rasmussens mindepris, som lærlingeoprøret velfortjent kunne tage med hjem.

Tak til alle deltagere og til alle udvalgs- og netværksmedlemmer, videnscentre, bestyrelser og oplægsholdere på scenen. Årsmødet havde ikke været en succes uden jeres bidrag! 

Vi ses igen til næste år!

Materialer fra workshops

Frafald – hvor fra og hvor til?

Stærke fællesskaber på eud?

Digital teknologiforståelse på erhvervsgymnasierne

Merkantil praksisfaglighed i grundskolen

Virksomhedernes motivation for VEU

Hvad konstituerer et bæredygtig udbud?

ESG-afrapportering for erhvervsskoler

Materialer fra break-out sessioner

Kunstig intelligens og handel, kontor og detail

Automation og robotteknologi

Teknologi i byggeriet

Procesteknologi i fødevare- og medicinalbrancher

Materialer er på vej

Robotter på ledelsesgangen

Fremtidens læringsrum