Tradium- Dronningen besøger erhvervsuddannelserne

Her ses Patrick Dahl Gråbæk, som netop har færdiggjort sin mureruddannelse, fremvise en flisevæg for Majestæten og fortælle om arbejdsprocessen, hvor han ønskede at omsætte kendetegn for Randers til flisekunst.

Erhvervsskole fik royalt besøg

Nyhed

I sidste uge besøgte H.M. Dronningen erhvervsuddannelserne på Tradium i Randers.

Under H.M. Dronningens besøg i Randers Kommune i forbindelse med sensommertogtet med Kongeskibet Dannebrog lagde hun vejen forbi erhvervsskolen Tradium. 

På skolens campus på Blommevej i Randers blev Dronningen modtaget af direktør for Tradium Lars Michael Madsen, hvorefter dronningen både skulle forbi tømrer- og mureruddannelserne.

Dronningen fik et indblik i værkstedsmiljøerne og mødte elever fra forskellige uddannelser, der fortalte om tradition og fornyelse i håndværket. Hun mødte blandt andre:

Caroline Ullits Dreholt, der er tømrerelev, som fortalte om kvindenetværket og viste en model af en tagkonstruktion i målestoksforholdet 1:50, hvor Dronningen kunne se de forskellige bestanddele i konstruktionen.

Tømrerelev Christian Philip Markus, der er halvvejs i sin EUX-uddannelse, fortalte Dronningen om materialevalg og proces i byggeriet, og om sin interesse for at bygge bæredygtigt med omtanke for ressourcerne. 

Casper Bisgaard Ravn, der snart afslutter sin mureruddannelse, fortalte om de specielle mureropgaver, han har prøvet kræfter med hos sin mester og om hvorfor, han valgte murerfaget. Der fortalte Casper:

- Jeg har valgt murerfaget, fordi det sætter et præg på verden. Når jeg ikke er her mere, så kan mine efterkommere stadig se de huse, jeg har bygget.

Patrick Dahl Gråbæk fremviste en flisevæg med flisekunst, der afspejler kendetegn for Randers, og fortalte H.M. Dronningen om arbejdsprocessenen.

Dronningen blev på hendes tur fra den ene afdeling til den næste præsenteret for en række andre erhvervsuddannelser. Her mødte hun bl.a. elektrikerelever, malere, smede og elever fra hotel, køkken og restaurant uddannelserne, som serverede kransekage under besøget.