Ole Heinager

Ny uddannelsesaftale afsætter millioner til erhvervsuddannelserne

Nyhed

Ny aftale om reform af universitetsuddannelserne afsætter midler til erhvervsuddannelserne.

Regeringen, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om en reform af universitetsuddannelserne. Aftalen indeholder – ud over en varig prioritering på ca. 1 mia. kr. til universitetsområdet – en investering i professions- og erhvervsuddannelserne.

Der er øremærket 300 mio. kr. fra 2025 stigende til 400 mio. kr. årligt i 2030 og frem til erhvervsuddannelserne med henblik på at løfte kvaliteten på uddannelserne.

Ole Heinager, formand DEG-L, kalder investeringen for en rigtig god begyndelse og siger:

- Der er et stort behov for investeringer i erhvervsuddannelserne, så vi ser meget positivt på denne her aftale, der er det første skridt i den rigtige retning.

- Børne- og undervisningsministeren har tidligere gjort det klart, at regeringens prioriteter vil fremgå af finanslovsforslaget for 2024, så det ser vi også rigtigt meget frem til, for der er behov for, at der kommer en yderligere saltvandsindsprøjtning vores vej og meget gerne før 2025. Det er til både investering i udstyr og lærerkompetencer, og også særligt ift. den grønne omstilling.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye sagde igen på pressemødet, hvor aftalen blev præsenteret, at der kommer konkrete forslag på erhvervsuddannelsesområdet senere på året:

- Regeringen arbejder på at skabe endnu bedre erhvervsuddannelser. Med denne aftale bliver der for eksempel mulighed for at sikre mere moderne udstyr til skolerne, give lærerne efteruddannelse eller understøtte en bedre kobling mellem grundskole og erhvervsuddannelse. Senere på året vil jeg præsentere regeringens konkrete forslag.