Danmarksdemokraterne, finanslovsudspil

Danmarksdemokraterne vil investere 500 mio. om året i erhvervsuddannelserne

Nyhed

Kasper Palm, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne, roser Danmarksdemokraternes forslag og ser puljen som en god start til at udvikle uddannelserne.

Danmarksdemokraterne har netop lanceret et udspil, der handler om at forbedre vilkårene for dansk erhvervsliv. Partiet foreslår blandt andet at investere 500 mio. om året i erhvervsuddannelserne, så der på sigt kan blive uddannet flere faglærte. Puljen på 500 mio. skal derfor gå til at gøre det mere attraktivt at søge en erhvervsuddannelse.

Vi har nogle af verdens bedste erhvervsuddannelser, men der er et stort behov investering.
Kasper Palm, formand DEG-B

- Det er et vigtigt udspil Danmarksdemokraterne er kommet med. Vi har nogle af verdens bedste erhvervsuddannelser, men der er et stort behov investering, så vi kan få opdateret både undervisere og udstyr, og har ressourcer til at udvikle uddannelserne, så flere finder dem attraktive og vi bedre kan støtte eleverne gennem uddannelsen, siger Kasper Palm, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne.

Efterspørgslen på faglært arbejdskraft er høj og prognoser peger på, at der i 2030 vil være en alvorlig mangel på medarbejdere med faglige kompetencer.

Vi har ikke kun udsigt til massiv mangel på faglærte, vi har også et stort behov for at vi kan uddanne til den grønne omstilling. Her er vi som samfund fuldstændige afhængige af, at vi ikke bare har nok faglærte, men også faglærte med den rette viden og know-how. Og det kommer ikke bare af sig selv. Det kræver en prioritering af kroner og ører til de faglærte områder. Derfor er det helt rigtigt set, når Danmarksdemokraternes kommer med et udspil, der prioriterer 500 mio. kr. årligt til erhvervsuddannelserne. Det er en rigtig god start, siger Kasper Palm.

Kontakt

Billede af næstformand for DEG-B, Kasper Palm

Kasper Palm

Næstformand Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne