NEXT

Regeringens tre partiledere på erhvervsskolebesøg

Nyhed

SVM-regeringens tre partiledere slog torsdag eftermiddag vejen forbi erhvervsskolen NEXT - Uddannelse København for at høre, hvordan eleverne, der går på en erhvervsuddannelse, mener man kan styrke erhvervsskolerne.

Lars Løkke, Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen besøgte NEXT - Uddannelse København for at møde erhvervsuddannelseselever, der ville fortælle, hvordan de mener, man skaber de bedste erhvervsskoler og hvordan regeringen bedst muligt prioriterer de penge, som de er klar til at investere i erhvervsskolerne.

Regeringen har med deres finanslovsforslag for 2024 afsat 100 mio. kr. i 2024 voksende til 700 mio. i 2030 til investeringer i tidssvarende udstyr, opkvalificering af lærerne samt til at understøtte mere attraktive sociale og faglige miljøer. Regeringen vil med investeringen gøre det mere attraktivt for unge og voksne at starte på en erhvervsuddannelse, samt sikre at færre dropper ud. 

Under besøget på NEXT - Uddannelse København blev partilederne mødt af elever, der viste skolen, værkstederne og deres fag frem. Derefter var der dialog om, hvordan eleverne ser at erhvervsuddannelsesområdet kan løftes, så flere unge får lyst til at vælge en erhvervsuddannelse. Blandt elevernes forslag var: 

  • Nye maskiner og bedre lokaler
  • Bedre ungemiljøer med sociale aktiviteter
  • Kompetenceløft til undervisere som skal sikre kvalitetsuddannelser
  • Brancher og skoler skal generelt bliver mere inkluderende over for kvinder, andre etniciteter, seksuel orientering m.m.

Om elevernes forslag og ideer bliver taget med i regeringens videre overvejelser, om hvordan pengene på finanslovsforslaget skal prioriteres og fordeles, det må vi vente at se.